Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Hämeen ELY-keskus jakaa vuosittain avustuksia rakennusperinnön hoitoon. Avustuksilla tuetaan vanhojen rakennusten säilyttävää korjausrakentamista sekä hyvien rakennus- ja korjaustapojen säilymistä. Avustusten hakuaika on 18.10‒30.11.2021.

Tänä vuonna Hämeen ELY-keskus jakoi rakennusperinnön hoitoavustusta 26:lle vanhan rakennuksen kunnostajalle Päijät-Hämeessä ja 12 Kanta-Hämeessä. Myönnetyt avustukset olivat suuruudeltaan 500–7 500 €.

Rakennusperinnön hoitoavustusta myönnetään erityyppisille ja -ikäisille rakennuksille. Sopivia korjauskohteita ovat esimerkiksi vesikaton, rungon ja ulkoseinien, perustusten, ikkunoiden ja ovien tai tulisijojen kunnostaminen. Avustuksia voi hakea myös rakennuksen pihapiirin tai muun välittömän ympäristön kunnostamiseen sekä muihin kunnossapitoa, suojelua ja parantamista edistäviin toimenpiteisiin.

Avustusta voivat hakea rakennusten yksityiset omistajat ja haltijat, rakennusperinnön hoitoa edistävät yhteisöt esim. asunto-osakeyhtiö, maatalousyhtymä, yhdistys, kunnat ja kuntayhtymät. Kanta- ja Päijät-Hämeessä toteutettaviin hankkeisiin avustusta haetaan Hämeen ELY-keskuksesta.