Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

TIEDOTE 23.9.2021

Sisäilmatyöryhmän kokouksessa käytiin läpi tilannekatsaus. Terveydenhoitajalla tiedossa on tällä hetkellä alle kymmenen oppilasta, jotka pitävät oirepäiväkirjaa. Henkilökunnan puolella on ilmennyt kesän jälkeen yksi oireileva lisää. Luokkien paineistusta seurataan kiinteistöhuollon toimesta säännöllisesti ja A-osaan tehdään edelleen mahdollisuuksien mukaan kunnostustöitä yksi tila kerrallaan. Korjaustoimet kohdistuvat ensisijaisesti ilmanvaihdon parantamiseen ja lattiapintojen uusimiseen.

Työryhmä totesi, että ennen siirtotilojen saamista käyttöön, voitaisiin kokeilla mallia, jossa oireilevat siirretään yhteen luokkaan. Siirrettävistä väistötiloista on hankintaprosessi (kilpailutus) käynnissä. Tilat toimitetaan noin kolmen kuukauden päästä tilauksesta.

Valitusprosessi koulun poikkeuslupaa koskien on edelleen kesken, joten vielä ei tiedetä, milloin mahdolliset rakennustyöt voisivat alkaa. Vastausta odotetaan hallinto-oikeudelta syyskuun loppuun mennessä.

Työryhmä kokoontuu seuraavan kerran 4.10.2021.

Lisätietoja: Kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka, p. 044 778 0210, rinna.ikola-norrbacka@asikkala.fi
Tekninen johtaja Harri Hirvonen, p. 044 778 0290, harri.hirvonen@asikkala.fi
Rehtori Jarkko Koponen, p. 044 778 0411, jarkko.koponen@asikkala.fi

Vääksyn Yhteiskoulun sisäilmatyöryhmä on kunnanjohtajan nimeämä, operatiivista valmistelu- työtä ja koulun sisäilmasta tiedottava työryhmä. Työryhmä ei tee viranhaltijoiden tai toimielimien toimivaltaan kuuluvia päätöksiä, vaan ryhmän rooli on toimia valmistelutyön tukena. Tavoitteena on turvallinen opiskelu- ja työympäristö koululaisille ja henkilöstölle.