Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Koirien ulkoilutus

Taajama-alueella

Vääksyn taajamassa liikkua voi lähipoluilla, myös kanavan tuntumassa. Lain mukaan koirat on pidettävä taajamissa kytkettyinä. Niitä voi pitää taajamissa vapaina ainoastaan koirapuistoissa, koirien harjoituspaikoissa sekä suljetuilla piha-alueilla. Myös tällöin koirien on oltava omistajansa tai haltijansa valvonnassa.

Yleiseen käyttöön tehdyille laduille ei koiraa saa viedä, mutta jäälle tehdyille kävelyreiteille voi koiran ottaa kytkettynä mukaan. Muualla jäällä on tilaa vapaammin juosta ja leikkiä.

Kakka-asiaa

Järjestyslakiin perustuen vastuuntuntoinen koiranomistaja kerää koiransa jätökset pois taajaan asutulta alueilta ja yleisiltä ulkoilualueilta. Vääksyn alueella on merkittyinä kotitalouksillakin ”koirankakkapussi” -roskikset, joihin voit keräämäsi jätökset jättää.

Koirankakkaroskis.fi

Taajama-alueen ulkopuolella

Koiran pitämisestä irti määrää metsästyslaki ja sen mukaisesti koiraa ei saa pitää irti toisen alueella ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa. Kansallispuistot ovat luonnonsuojelualueita, joissa koiran pitäminen irti on kielletty ympärivuotisesti.

(Metsästyslaki 51 §) Kaikkia koiranomistajia koskeva lainkohta on: ”Maaliskuun 1. päivästä elokuun 19. päivään ulkona oleva koira on pidettävä kytkettynä tai siten, että se on välittömästi kytkettävissä.” Metsästyslain 51 § ei koske alle viiden kuukauden ikäistä pentua tai palvelutehtävässä olevaa koiraa.

Koirien ja koiranomistajien palvelut

Ravintolaan tai kahvilaan koiran kanssa

Koirat ovat tervetulleita sisälle, terassille sekä kahvilan yhteydessä olevaan kauppaan.

Kanavan Helmi valmistaa koirille jäätelöä. Koirat ovat tervetulleita Kanavan Helmen terassille.

Pihamaalla Kalkkisissa voi koirasi nauttia terassilla ihan omaa koiraolutta.

Majakkapaviljongin terassille ja alakerran ravintolaan ovat koirat tervetulleita.

Osteopaatti D.O, fysioterapeutti (AMK) ja eläin-fysioterapeutti (AMK) Markus Laios aloittaa vastaanoton Asikkalan Urajärvellä Heinäkuussa!

Turr Finland on pienyritys, joka valmistaa käsintehtyjä naudan ja poronnahkaisia kaulapantoja koirille. Tuotteet ovat ekologisia, kestäviä ja täysin suomalaisena käsityönä valmistettuja. Tutustu tuotteisiin Instagramissa nimellä turrfinland.

Sivun kuvat: Tuija Laurila