Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Tiedote 29.6.2022 – Asikkalan kunta ja NayaDaya Oy

Asikkalan kunnan ja empatia-analytiikkayhtiö NayaDayan tutkimuksessa selvitettiin ihmisten kokemuksia Asikkalan ekologisesta, sosiaalisesta ja taloudellisesta vastuullisuudesta.

Tutkimuksessa kysyttiin tunteita ja tunteiden juurisyitä suhteessa Asikkalan vastuullisuuteen – erityisesti huolenpitoon ihmisten, ympäristön ja talouden kestävästä hyvinvoinnista. Yli 60 prosentilla vastaajista kokemukset olivat ainoastaan positiivisia, noin viidenneksellä negatiivisia. Vastaajista seitsemän prosenttia ilmaisi sekä positiivisia että negatiivisia tunteita.

Positiivisista tunteista yleisimpiä olivat tyytyväisyys, kiinnostus ja ylpeys, negatiivisista pettymys, häpeä ja suuttumus. Perustelut liittyivät useimmiten johtamiseen ja päätöksentekoon, yleisemmin myönteisinä, mutta myös kielteisinä.

Toiseksi yleisimmäksi vastuullisuuden osatekijäksi koettiin luonto, tunteena useimmiten ylpeys, vanavedessä pettymys. Kaiken kaikkiaan ympäristöön liittyvät asiat nousivat näkyviin varsin vähän. Vastaajat korostivat useammin muun muassa palveluja, asumista ja hyvinvointia – enimmäkseen positiivisella tavalla. Enemmän kritiikkiä aiheuttivat rakentaminen, kunnossapito, yhdenvertaisuus ja terveydenhuolto.

”Kuntalaisten erilaisten kokemusten ja näkökulmien huomioiminen on tärkeä osa vastuullisuutta. Kuten tutkimus osoitti, kyse ei ole ainoastaan ympäristöstä. Vastuullisuus on myös huolenpitoa ihmisistä, taloudesta ja hyvästä hallinnosta. Kestävän kasvun ainekset ovat konkreettisia, arkisia asioita, joista on hyvä keskustella avoimesti”, Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka sanoo.

Tutkimus toteutettiin toukokuussa avoimena kyselynä, johon osallistui noin 150 vastaajaa. Tulokset analysoitiin tieteeseen perustuvan empatia-analytiikan avulla.

Liite: tutkimusraportin lyhennelmä

Lisätiedot:
Rinna Ikola-Norrbacka, kunnanjohtaja, Asikkala, puh. 044 778 0210, rinna.ikola-norrbacka@asikkala.fi
Timo Järvinen, toimitusjohtaja, NayaDaya Oy, puh. 040 505 7745, timo.jarvinen@nayadaya.com

Luonnonläheinen, 8100 asukkaan Asikkalan kunta sijaitsee Päijänteen ja Vesijärven syleilyssä. Kuntakeskus Vääksy on tunnettu huvilahistoriaa henkivästä vanhasta Vääksystä ja kauniista kanavamiljööstä. Monipuolinen palvelutarjonta, kattava kouluverkko, vireät kylät sekä jylhät vesistömaisemat tekevät Asikkalasta ainutlaatuisen paikan elää. Asikkalan tarjoamista eduista nauttivat niin kuntalaiset, vapaa-ajan asukkaat kuin paikalliset yritykset. Lisätiedot https://www.asikkala.fi

NayaDaya Oy auttaa asiakkaitaan luomaan kestävää kasvua kiinnittämällä huomiota vastuullisuuskokemuksiin. Vastuullisuutta koskevia kokemuksia voidaan ymmärtää tunteisiin, tieteeseen ja dataan perustuvan empatia-analytiikan avulla. Metodi piirtää tilannekuvan ekologisesta, sosiaalisesta ja hallinnollisesta vastuullisuudesta (ESG). Infografiikka näyttää vastuullisuuden vahvat ja heikot osatekijät, ennakoi vaikutukset käyttäytymiseen sekä osoittaa suuntaviivat toimenpiteille ja viestinnälle.

Lisätiedot: https://www.nayadaya.fi