Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Vuoteen 2019 mennessä Asikkala oli vähentänyt ilmastopäästöjään 25 %, kun koko HINKU-verkoston keskimääräinen vähennys oli 26 %.

Hinku-verkosto on vuonna 2008 perustettu ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijöiden verkosto, joka kokoaa yhteen kunnianhimoisiin päästövähennyksiin sitoutuneet kunnat, ilmastoystävällisiä tuotteita ja palveluita tarjoavat yritykset sekä energia- ja ilmastoalan asiantuntijat.

HINKU-kunnat ovat valtuustojensa päätöksellä sitoutuneet vähentämään kunnan ilmastopäästöjä 80% vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta. Ilmastopäästöjä vähennetään mm. energiatehokkuutta parantamalla sekä uusiutuvaa energiaa hyödyntämällä. HINKU-verkostoon on liittynyt 79 kuntaa ja viisi maakuntaa.

infograafi Asikkalan ilmastopäästöistä. 2007 - 2018 päästöt ovat vähentyneet Asikkalassa 25 prosenttia ja kaikissa Hinku-kunnissa 26 %.
Asikkalassa ilmastopäästöjä on vähennetty melko tasaisesti usealla sektorilla: sähkölämmityksessä, sähkön kulutuksessa, öljylämmityksessä ja kaukolämmössä.

Kunta, paikalliset yritykset, asukkaat, hanketta koordinoiva Suomen ympäristökeskus sekä HINKU-hankkeen kumppanit pyrkivät yhdessä ideoimaan ja toteuttamaan ratkaisuja muun muassa liikkumisen, asumisen ja kulutuksen ilmastovaikutuksen pienentämiseksi. Aluksi Asikkala oli hankkeessa kumppanuuskuntana, mutta kesäkuussa 2013 Asikkalan kunta liittyi varsinaiseksi HINKU-kunnaksi.