Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Earth Hour on maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma, jossa näytämme valomerkin luonnon sekä ympäristön puolesta! Asikkalassa olemme jo monena vuonna osallistuneet tapahtumaan ja myös tänä vuonna tapahtuma näkyy kunnassamme. Tapahtuma järjestetään maaliskuun viimeisenä lauantaina klo 20:30-21:30.

Valojen sammuttaminen on symbolinen ele, jolla osoitetaan huomio vakavalle asialle eli ilmastonmuutoksen kiihtymiselle ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymiselle. Earth Hourin tavoitteena on yhdistää ihmiset ilmasto- ja ympäristökriisin ratkaisemiseksi. Earth Hour myös innostaa meitä ilmastotekoihin sekä sitoutumaan pitämään huolta yhteisestä ympäristöstämme. Tapahtumaan voivat osallistua kaikki kunnat ja kaupungit, yhdistykset, yritykset ja etenkin juuri sinä.

Tänä vuonna Earth Hour näkyy Asikkalassa muun muassa näin:

Miten juuri sinä voit osallistua Earth Houriin?

#asikkalantuntimaailmalle

Vääksyn yhteiskoulun yhdeksäsluokkalaiset ideoivat kotitaloustunnilla ilmastoystävällisiä illallismenuja, joista kaksi pääsi 15.3. järjestettyyn finaaliin. Tuomariraati valikoi voittajan, mutta koska molemmat finalistimenut olivat niin hyviä, julkaisemme molempien reseptit ja ohjeet tässä alla olevassa linkissä:

Earth Hour on WWF:n organisoima kansainvälinen ympäristötapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran Australiassa vuonna 2007. Tapahtuma on sen jälkeen levinnyt maailmanlaajuiseksi, viime vuonna tapahtumassa oli mukana yhteensä 192 maata ja maantieteellistä aluetta. Suomessa tapahtumaan osallistui yli 200 yritystä, kaupunkia, yhteisöä ja organisaatiota. Artikkelikuva sivun yläosassa: Laura Karlin/WWF

Lisätietoja

Tukipalvelupäällikkö
Minna Pettinen

Ympäristönsuojelusihteeri
Terhi Ahava