Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Ulkoillen, leikkien ja luonnossa liikkuen

Asikkala tarjoaa kahden vesistön, Vesijärven ja Päijänteen kohtaavana maisemana hienot maastot koiran kanssa ulkoiluun. Pulkkilanharju, luontopolut ja Päijänteen kansallispuisto tarjoavat monipuoliset reitit liikkumiseen niin jalkaisin kuin pyöräillen. Lähiseudulta mahdollisuus myös laivamatkailla retkelle Kelventeen saareen tai tehdä retki Evolle.

Vääksyn taajamassa liikkua voi lähipoluilla, myös kanavan tuntumassa. Asikkalan koirapuisto sijaitsee Rantakulmalla osoitteessa Kissalankuja 1. Vääksyn alueella on merkittyinä kotitalouksillakin ”koirankakkapussi” roskikset joihin voit keräämäsi jätökset jättää.

Taajama alueella liikutaan koira kytkettynä ja sen ulkopuolella irtipitämisen säännöt huomioiden.

Hiihtoretkelle, yleiseen käyttöön tehdyille laduille ei koiraa saa viedä mutta jäälle tehdyille kävelyreiteille voi koiran ottaa kytkettynä mukaan ja muualla alueella on jäällä tilaa vapaammin juosta ja leikkiä.

Asikkalassa sijaitsee kaksi koirille tarkoitettua uimapaikkaa. Vääksyssä, Päijänteen puolella, Vartiopolulta noin 50 metriä kanavalle päin sekä Vesijärven puolella, Venetien päässä Suivan venelaiturin vieressä. Koirien uimapaikat on merkitty kyltillä. Yleiselle uimarannalla koiran viemisen kieltää järjestyslaki (14§ Koirakuri)

Mennään ostoksille, ruokahetki ja herkuttelua

Koira-aiheisia tuliaisia; keramiikkapaja Koiruuksia ja lemmikille tarvikkeita ja evästystä Viitailasta, Keijumäen lemmikkipalveluilta.

Koirat tervetulleiksi myös kahvilan sisälle, terassille sekä kahvilan yhteydessä olevaan kauppaan Ranskalaiseen kyläkauppaan Vesijärventielle Vääksyyn.

Kanavalla sijaitseva Kanavan helmi valmistaa koirille jäätelöä ja Pihamaan viinitila & panimolla Kalkkisissa voi koirasi nauttia ihan omaa koiraolutta.

Majoittuminen

Perhehoteliin Vääksyn Apteekinmajoituksella on varattu majoitustila lemmikin kanssa majoittujalle ja hotelli Tallukassa on tarjolla lemmikkihuoneita omassa lemmikkisiivessä minne oma sisäänkäynti. Koiran kanssa pääsee myös ulkoilemaan oman pation kautta, suoraan omasta huomneesta. Majoitukseen kuuluu myös pyyhe lemmikille.

Asikkalan alueella on myös tarjolla lomamökki- ja huvilamajoitus vaihtoehtoja, muita lomailijan tarvitsemia eritasoisia palveluja tarjoavissa lomakylissä ja majoitusmökeissä. Mahdollisuudesta majoittautua tiettyihin, nimettyihin mökkeihin lemmikin kanssa ovat ilmoittaneet Lehmonkärki, Iso-Naappilan Loma ry, Salonsaaren lomakylä Puharniemen Metso huvila, Urajärven lomakylä ja Mattsonin luomumarjatilan yöpymismökit. Majoituskohtaisesti voidaan lemmikistä periä lisämaksu.

Lemmikkieläinhoitola

Koira- ja kissahoitola Tassula
Koulutuskeskus Salpaus, Asikkala kk

Tassula on Koulutuskeskus Salpauksen yhteydessä toimiva koira- ja kissahoitola.
Tassula on osa oppimisympäristöä, jossa opiskelijat huolehtivat kissojen ja koirien perushoidosta sekä asiakaspalvelusta, vakituisten eläintenhoitajien ja opettajien ohjaamina. Tilat tarjoavat hoitopaikan noin 9 koiralle ja 4 kissalle. Kaikille lemmikeille on varattu omat majoitustilat, joista kahdesta on esteetön pääsy omaan ulkotarhaan.

Muuhun koiran hyvinvointiin liittyviä palveluita lähiseudulla

Fysioterapia, koirahierontapalvelut löytyvät Lahdesta ja Hollolasta

Trimmaus ja turkinhoitopalvelun tarjoajia Asikkalan kk sijaitsevan Tassulan lisäksi lähimpää löytyy Heinolasta, Hollolasta ja Lahdesta.

Eläinlääkäripalvelut

Kunnan eläinlääkäri (Asikkala, Padasjoki)
Toimipiste: Kanavatie 11, 17200 Vääksy
Puhelinaika arkisin klo 8 – 9
Eläinlääkäri Jaana Häyhä (03) 766 1179, 044 729 7827
Eläinlääkintäjohtaja Riikka Lasonen (03) 766 1179, 044 729 7765

Muut lähiseudun eläinlääkäripalvelut/klinikat
* Eläinlääkäri Ari-Matti Pyyhtiä (Uudelviisii Oy), Keskustie 25, 17500 Padasjoki
* Kalliolan eläinklinikka, Muskuntie 5, Hollola
Lähimmät muut pieneläinklinikat sijaitsevat Lahdessa

Päivystävä eläinlääkäri (Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymä)

Jos lemmikkisi lähtee omille retkilleen

Lemmikkisi kadotessa on asiantuntevaa apua ja neuvoja saatavilla Etsijäkoiraliitosta

Kunnan alueen löytöeläimistä vastaa Hartolan seudun eläinsuojeluyhdistys