Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Päheet museot – Museoviikko Päijät-Hämeessä 2.-10.7. Paljon museoita mukana myös Asikkalasta.
Katso koko ohjelma: Museoviikko Päijät-Hämeessä

Antin Automuseo

Antin Automuseo on pieni kotimuseo, jossa on nähtävänä noin kolmekymmentä vanhaa ajoneuvoa eri vuosikymmeniltä kanttiautosta 1970-luvun menopeleihin. Tiloissa on myös käsityöpuoti.

Asikkalan kotiseutumuseo

Asikkalan kotiseutumuseossa kirkonkylän Makasiininmäellä esitellään erityisesti sahdin valmistukseen liittyvää talonpoikaisesineistöä. Alueella on talonpoikasrakennusten pihapiiri, esinemuseo, maatalouskonemuseo ja hevosvetoisten vaunujen kokoelma.

Danielson-Kalmarin huvila

Uusrenesanssityylinen huvila on entisöity ympärivuotiseen käyttöön vuonna 1986. Huvilaa ympäröivä kaunis puutarha patsaineen on jo itsessään nähtävyys. Huvila oli oman aikansa johtavan historiantutkija Johan Richard Danielson-Kalmarin perheen kesäpaikka aina vuoteen 1932 saakka.

Häggin Eläintäyttämön museo

Häggin Eläintäyttämön museossa esitellään aikalaisaineistoa 1900-luvun alusta lähtien, Häggin Eläintäyttämön töitä sekä preparaattorin ammattiin liittyvää esineistöä ja kirjallista aineistoa.

Pellavatupa Joentorppa

Pellavatupa Joentorpalla voi kokea ”pellavan tien pellolta langaksi perinteiseen tapaan” havaintoesitystä seuraten tai omin käsin osallistuen. Pellavatuvan voi kävellä läpi ohimennenkin ostosten yhteydessä.

Päijät-Hämeen Ilmailumuseo

Lahti-Vesivehmaan lentokentällä sijaitsevassa Päijät-Hämeen Ilmailumuseossa on esillä noin 15 Suomen Ilmavoimilta poistettua lentokonetta 1920-luvulta alkaen sekä lukuisia eri lentokoneiden osia.

Tuohimestarin tupa

Tuohimestarin tuvan museossa on numeroituna yli 400 tuohimestari Erkki Pekkarisen tuohityötä. Hän on taivutellut tuohesta sekä maailman suurimmat (2,7 m) että maailman pienimmät (3,8 mm) tuohivirsut.

Tupalan talomuseo

Tupalan talomuseo sijaitsee Asikkalassa, Myllykselän kylässä ja se edustaa alkuperäistä hämäläistä tilakulttuuria. Tupala on sukutila vuodesta 1539. Talomuseon 1800-luvun alkupuolen rakennukset muodostavat tiiviin umpipihan.

Urajärven kartanomuseo

Urajärven kartano on yksi maamme vanhimmista kartanomuseoista Lilly ja Hugo von Heidemanin testamentattua kotinsa museokäyttöön. Empiretyylinen kartano sijaitsee Itä-Asikkalassa, Urajärvellä.

Suomen vapaa-ajan kalastusmuseo

Suomen vapaa-ajankalastusmuseo sijaitsee Päijännetalon tiloissa Vääksyssä. Museossa voi perehtyä kalastuksen historiaan ja nykypäivään. Esillä on mm. Rapalan tarina maailmanmaineeseen.

Vääksyn vesimylly- ja sähkövoimalaitosmuseo

Vesimylly- ja sähkölaitosmuseo sijaitsee etelästä pohjoiseen päin virtaavan Vääksynjoen varrella lähellä Vääksyn kanavaa. Museossa voi tutustua entisajan elämään ja erääseen keskeiseen elinkeinoon, viljan jauhatukseen.