Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Jääkauden muovaaman kapean harjun pitkänomaisia saaria yhdistää kolme siltaa: Pulkkilansalmen pengerretty osuus, Karisalmen riippusilta sekä Käkisalmen kaunis kaarisilta.

Kunnan

Osa Päijänteen kansallispuistoa

Jääkauden muovaama pitkittäisharju

Ympärillä kirkasvetinen Päijänne

Pituus ~ 9 km

Siltoja 3 kpl

Pulkkilanharju

Osa Päijänteen kansallispuistoa

Osa Pulkkilanharjusta kuuluu Päijänteen kansallispuistoon. Voit pysäköidä Karisalmen sillan viereiselle parkkipaikalle ja suunnistaa opasteiden viitoittamalle luontopolulle. Kahden kilometrin mittainen reitti on pääosin helppokulkuinen. Polun varren opastetauluissa kerrotaan jääkauden jäljistä ja esitellään harjun kasvilajeja. Polulta pääsee myös pidemmälle noin 4,5 kilometrin mittaiselle reitille, joka kulkee pääosin hyvämaastoista kangaspolkua pitkin kauniissa harju- ja järvimaisemassa.

Karisalmen sillalta aukeavat puhtaan Päijänteen aavat järvimaisemat, ja sieltä on myös oivallista havainnoida muuttolintuja ja ihailla upeita auringonlaskuja. Karisalmi on valtakunnallisesti merkittävä lintujen tarkkailupaikka.

Juotavan hyvä Etelä-Päijänne

Päijänne tarjoaa puitteet mieleenpainuvalle järviretkelle, jolle jylhät järvi- ja harjumaisemat, puhtaus, rikkomaton hiljaisuus ja erämaajärven kesytön luonne antavat leimansa.

Päijänteen vesi on juotavan hyvää. Pulkkilanharjun kupeesta Asikkalanselältä saakin alkunsa 120 kilometrin mittainen Päijännetunneli, jota pitkin kulkee yli miljoonan suomalaisen juomavesi pääkaupunkiseudulle. Peruskalliossa 30-100 metrin syvyydellä kulkeva, vuosina 1973-82 rakennettu tunneli on maailman pisin yhtenäinen kalliotunneli. Päijännetunnelista kertovaan juuri uudistettuun näyttelyyn voi tutustua Päijännetalon näyttelyssä.