Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Elinvoiman kehittäminen Asikkalassa  

Viime kesäkuussa käynnistetyssä hankkeessa on rakennettu Asikkalan alueen innovaatioekosysteemiä ja kuvattu alueen vahvuuksia Päijät-Hämeen maakuntastrategian painopisteiden osalta. Painopistealueen yrityksiä on kontaktoitu etsien mahdollisia kehittämistarpeita ja piilotyöpaikkoja. Lisäksi yhteistyössä työllisyyspalveluiden kanssa on tehty elinvoimakysely Asikkalan alueen yrityksille. 

Hankkeessa on ideoitu Rapalalta vapautuviin tiloihin uutta toimintaa. Helmikuussa onkin mahdollista käydä tutustumassa tulevaisuuden Rapala Hub -osaamiskeskukseen, jolla houkutellaan erityisesti teknisen alan osaajia verkostoitumaan ja löytämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia.  

Parhaimmillaan teknisen ajan osaamiskeskus voi mahdollistaa isompia projekteja, sopimusvalmistusta tai alihankintaa. Synergiaetu, resurssien jakaminen, uudet innovaatiot ja tuotekehitys voivat lisätä alueen osaamista, edistää työllisyyttä, yrittäjyyttä ja sijoittumista alueelle.  

Yhteistyötä on hyvä virittää käyntiin Rapala Hub -tapahtumassa 6.2.2024, jossa yritykset voivat esitellä toimintaansa ja kotiin vietävänä on myös ajankohtaista tietoa. Lisätietoa tapahtumasta ja Ilmoittautuminen 2.2.2024 mennessä Rapala VMC (ladec.fi)

Asikkalan seudun kalatalouden liiketoimintaedellytykset –esiselvitys ​ 

Asikkalan elinvoima kehittämiseksi on käynnistynyt myös kalatalouden liiketoimintaedellytysten esiselvityshanke syksyllä 2023. Kalatalouden hankkeeseen on haettu vertailevaa tietoa Viron kalataloudesta ja tutustuttu useaan eri kalasatamaan Suomessa sekä kartoitettu kala-alan toimijoita, markkinoita ja kysyntää. Keväälle 2024 on tiedossa työpajoja kalastajille ja tapahtuma hankkeen sidosryhmille. Hankkeen toteutusaikaa on jatkettu 31.8.2024 asti ja hankkeen etenemistä voi seurata Maaseutuverkoston hankesivustolta: ASIKKALAN SEUDUN KALATALOUDEN LIIKETOIMINTAEDELLYTYKSET – ESISELVITYS – Maaseutuverkosto

Lisätietoa  

Asikkalan kunta
Elinvoima-asioiden projektipäällikkö 
Kirsi Vuollet 
+358 44 778 0966 
kirsi.vuollet@asikkala.fi 

Lue myös: 

Rapala Hub yhdistää teknisen alan osaajat | Paikalliset | Seutuneloset

Rapala Hub kokoaa teknisen alan toimijoita saman katon alle – tiistain 6.2. infotilaisuudessa lisätietoa tilojen käyttömahdollisuuksista – LADEC

Lähikalasta lisää elinkeinoa Asikkalaan – Asikkala 

Kirsi Vuollet määräaikaiseksi elinvoima-asioiden projektipäälliköksi – Asikkala