Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Asikkalassa toimii aktiivinen ja virkeä yhdistystoimijoiden joukko, joka järjestää erilaisia toimintoja ja tapahtumia jokaisen makuun. Yhdistykset ja järjestöt toimivat myös yhteistyössä kunnan toimijoiden kanssa mm. perhekeskusverkostossa ja senioripalveluissa tuottaen palveluja ja toimintaa eri ikäisille kuntalaisille.

Kunta järjestää kaikille avoimen yhdistysillan kahdesti vuodessa, yhdistysiltaan kootaan ajankohtaista tietoa yhdistystoimijoille.

SEURAAVA KAIKILLE AVOIN YHDISTYSILTA JÄRJESTETÄÄN TIISTAINA 20.08.2024 klo 17.00

Yhdistys – lähde mukaan ilmastokumppanuuteen

Jos olet pohtinut, miten yhdistyksesi ympäristö- ja ilmastotoimia on mahdollista kehittää, voisi ilmastokumppanuus olla ensimmäinen askel. Kumppanuus on yhdistykselle helppo tapa aloittaa ilmastotyö.

Ilmastokumppanina saat tukea yhdistyksen ilmastotyölle. Voit verkostoitua muiden kumppaneiden kanssa ja saada näkyvyyttä. Ilmastokumppanuus on maksuton ja vapaaehtoinen.

Lisätietoa löytyy kunnan verkkosivuilta, jossa esillä myös muut ilmastokumppanimme 4H-yhdistys, Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys, Lehmonkärki Resort ja Perttulan tila.

Miten edetä?

Voit vastata ensin yhdistyksille tehtyyn kyselyyn. Päijät-Hämeen kunnat ovat kiinnostuneita kuulemaan paikallisten yhdistysten tekemästä ilmastotyöstä sekä ajatuksista ja toiveista kunnan tekemään ilmastotyöhön liittyen. Kyselyn tuloksia käytetään kuntien ilmastotyön sekä kuntien ilmastokumppanuuksien edistämiseksi. 

Lähellä.fi-palvelu

https://www.lahella.fi  on maksuton verkkopalvelu, jonka avulla kuntalainen löytää itselleen tärkeää ja merkityksellistä toimintaa, apua ja osallistumismahdollisuuksia. Yhdistyksesi toiminta tulee lähellä.fi:n kautta kaikille näkyväksi ja tietoisuus toiminnastanne lisääntyy.

Suosittelen yhdistyksiä ja järjestöjä rekisteröitymään lähellä.fi-palveluun, palvelun kautta uudet käyttäjät löytävät toimintanne. Hyvinvointialueella ollaan luomassa sähköistä palvelutarjotin Tarmoa, josta asukas löytää erilaisia palveluja, lähellä.fi-palveluun rekisteröityjen yhdistysten tiedot siirtyvät automaattisesti tälle sähköiselle alustalle. Lähellä.fi-palveluun rekisteröitynyt yhdistys tai järjestö voi myös hakea hyvinvointialueen järjestöavustuksia (rekisteröityminen on yksi myöntämiskriteereistä).
Välittäkää viestiä eteenpäin ja tulkaa mukaan info-tilaisuuteen!

Tietoa ja tukea rekisteröitymiseen tai palvelu- ja toimintatietojen lisäämiseen saa mm. 

Sähköpostitse sari.innanen@jyrankola.fi  pyydä yhteydenottoa rekisteröitymiseen liittyen

Tekstiviestitse numerosta 044-512 7899, pyydä yhteydenottoa. Kirjoita tekstiviestiin nimesi ja yhdistyksesi nimi

Varaa aika, mikäli tarvitset tukea toimintailmoituksen kanssa ennen tammikuun 2024 infoa.

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUKSET

Hyvinvointipalvelujen avustushakemukset tehdään sähköisesti Avustusverkko.fi palvelun kautta. Seurat ja yhdistykset voivat tallentaa tietonsa etukäteen Avustusverkon Tietojen ylläpito -sivulle ja käyttää niitä hyväksi tietojen kirjaamisessa avustushakemuksiin. Näin hakemusten täyttäminen nopeutuu vuosittain kertyvän tiedon hyväksikäyttömahdollisuuden vuoksi.

Avustusten haku tehdään https://www.avustusverkko.fi/ kautta. Jokaisen avustusta hakevan yhdistyksen täytyy kirjautua järjestelmän ja pyytää yhdistykselleen tunnukset avustusverkko.fi-sivujen kautta.

Lisätietoja: hyvinvointikoordinaattori p. 044 778 0022 tai hyvinvointijohtaja p. 044 778 0247.

Hyvinvointilautakunta jakaa vuoden aikana erilliset avustukset ohjaajien ja muiden toimijoiden koulutustoimintaa ja yhdistysten omasta nuorisotoiminnasta aiheutuvien toimitilakustannusten osittaiseksi kattamiseksi lokakuussa.

Mikäli haluat yhdistyksesi linkin sivulle, otathan yhteyttä: marja.koivisto@asikkala.fi

Liikuntaseurojen yhteystiedot löytyvät liikunta-sivulta.

Yhdistykset ja järjestöt

Seurakunnat

Kyläyhdistykset

Nuorisoseurat

Asikkalan liikuntaseurojen yhteystiedot