Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Perhekeskus Ilo sijaitsee osoitteessa Terveystie 1, 17200. Perhekeskuksessa eri toimijat tuottavat lapsille, nuorille ja perheille erilaista toimintaa.

Näytä sijainti kartalla

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu asikkalalaisille lapsille ja heidän lähiaikuisille. ​

Lapsella tai perheellä ei tarvitse olla haettua varhaiskasvatuspaikkaa osallistuakseen avoimen varhaiskasvatuksen toimintaan. ​Toiminta on lapsi- ja perhelähtöistä, joten sitä suunnitellaan, kehitetään, toteutetaan ja ​arvioidaan yhdessä lasten ja aikuisten kanssa. ​

Avoimen varhaiskasvatuksen toimintamuotoina Perhekeskus Ilossa on perhetoiminta Kohtaamispaikka Perheklubi ja ​lyhytkestoinen lastenhoito Leikkis. ​​Kohtaamispaikka Perheklubi on tarkoitettu tapaamispaikaksi perheille, myös isovanhemmat ovat tervetulleita. ​Klubille voi tulla juuri sellaisena kuin on. ​Tarjolla on pientä aamupalaa ja välipalaa sekä lounasmahdollisuus. Tarjottavat ovat maksullisia. ​​

Leikkis on hoitopaikka lapselle, jossa varhaiskasvatuksen ammattilaiset hoitavat lastasi.  ​Leikkikseen tulee aina varata paikka lapselle etukäteen, viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä.​ Lapsen voi tuoda Leikkikseen esimerkiksi kauppareissun, kampaajan, lääkärin, treenin tms ajaksi, ​ja vanhempi voi käyttää aikansa parhaalla katsomallaan tavalla. ​Leikkiksestä peritään pieni maksu, päiväleikkis 2€/kerta/lapsi ja iltaleikkis 4€/kerta/lapsi. ​Leikkiksen aikana pidetään välipalatauko, jolloin syödään lapselle sopivat, helpot ja pienet kotoa mukaan pakatut eväät. ​

Avoimen varhaiskasvatuksen toimisto sijaitsee Perhekeskus Ilon toimistokäytävällä huone A145​. ​

Meidät tavoittaa puhelimitse numerosta 044 778 0399, työaikojen puitteissa​

Sähköpostitse avoinvarhaiskasvatus@asikkala.fi

tanja.leinonen@asikkala.fi

elina.kemppi@asikkala.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta​

Facebook: Asikkalan Avoin Varhaiskasvatus​

Instagram: @Asikkalan Avoinvarhaiskasvatus​

Asikkalan seurakunta järjestää perhekeskuksessa lasten päiväkerhoja 2-3 ja 3-5- vuotiaille omissa ryhmissään.

Seurakunnan perhekerhot kokoontuvat kahdesti viikossa. Perheille tarkoitettu kirkkomuskari on kerran viikossa ilta-aikaan.

Seurakunta on kunnan avoimen varhaiskasvatuksen kanssa yhteistyössä pitämässä Leikkistä, lastenhoitopalvelua, kerran viikossa. 

Asikkalan 4H- yhdistys ry:en lähitoimisto sijaitsee Perhekeskus Ilossa , Asikkalan kunnan avoimen varhaiskasvatuksen kanssa samassa toimistotilassa. Toimistolta löytää toiminnanjohtaja Monna Helenin ja toiminnanohjaaja Harri Tuomiston. Liikkuvan työn vuoksi olemme toimistolla ajanvarauksella tai sovitusti.
Perhekeskus Ilossa järjestämme kerho- ja leiritoimintaa lapsille. Olemme mukana järjestämässä tapahtumia ja tempauksia sekä kehitämme uusia toimintamalleja yhteistyöhön. Olemme osa lapsi- ja perhepalveluiden verkostoa. Toimintamme kulmakivi on nuorten työllistäminen ja yrittäjyyden vahvistaminen. Toimimme myös kuntouttavan työtoiminnan parissa sekä tarjoamme työssäoppimispaikkoja opiskelijoille.
Kestävää pääomaa tekemällä oppien!