Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Asikkalan kunnan avoin varhaiskasvatustoiminta on avointa toimintaa kaikille perheille, sekä lapsille että heidän lähiaikuisilleen.

Lapsella tai perheellä ei tarvitse olla haettua varhaiskasvatuspaikkaa osallistuakseen avoimen varhaiskasvatuksen toimintaan. ​Toiminta on lapsi- ja perhelähtöistä, joten sitä suunnitellaan, kehitetään, toteutetaan ja ​arvioidaan yhdessä lasten ja aikuisten kanssa. ​

Avoimen varhaiskasvatuksen toimintamuodot 9.1.2023 alkaen:
KOHTAAMISPAIKKA PERHEKLUBI

Perheklubi on perheiden tapaamispaikka, jonne myös isovanhemmat ovat tervetulleita. Ohjelmassa keskustelua vanhempien kesken, vierailijoita, lapsille leikkiä ja touhua. Tarkempi ohjelma löytyy sosiaalisen median kanavista ja .

Lounas klo 11.00, tilattava etukäteen viimeistään edellisenä arkipäivänä klo 14.30 mennessä (maanantain ruoka perjantaina ja torstain ruoka keskiviikkona) numerosta 044 778 0399. Muistathan myös ilmoittaa mikäli et pääsekään syömään varaamaasi ruokaa aamulla klo 8.00 mennessä.

5,50€/aikuinen, lapset syövät ilmaiseksi

LEIKKIS

Leikkis on hoitopaikka lapselle, jossa varhaiskasvatuksen ammattilaiset hoitavat lastasi. Lapsen voi tuoda leikkikseen esim. kauppareissun, kampaajan, lääkärin, treenin tms ajaksi ja vanhempi voi käyttää aikansa parhaalla katsomallaan tavalla. Leikkiksen aikana pidetään välipalatauko, jolloin syödään lapselle sopivat, helpot ja pienet kotoa mukaan pakatut eväät.

Perimme lapsen hoidosta maksun päiväleikkis 2€/lapsi

Varaa lapselle paikka leikkikseen viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä 044 778 0399, seuraavalle kuukaudelle voit tehdä paikkavarauksia jo kuluvan kuukauden 15.päivä alkaen.

TAAPEROLEIKKIS

Taaperoleikkis on tarkoitettu alle 2-vuotiaille lapsille.

Toivomme, että pienet kävisivät ainakin yhden kerran tutustumassa ja harjoittelemassa Taaperoleikkiksessä, jonka jälkeen on mahdollisuus siirtyä Leikkikseen.

Taaperoleikkikseen voit tuoda lapsen hoitoon ja harjoittelemaan vanhemmista erossa olemista. Taaperoleikkiksessä pidämme välipalatauon, joten varaa lapselle pieni lapsen mahdollisesti itse syötävä välipala, ruokailun sujumiseksi toivomme vältettävän lusikoitavia ruokia.

Varaa lapselle paikka leikkikseen viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä 044 778 0399!

Perimme leikkiksestä maksun 2€ / lapsi

VAUVAKLUBI

Vauvaklubi on lasta odottavalle tai juuri vauvan saaneelle äidille tarkoitettu vertaistukiryhmä, jossa pääsee näkemään ja juttelemaan samassa elämäntilanteessa olevien äitien kanssa. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki alle 1-vuotiaat vauvat äiteineen.

Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa. Voit tulla mukaan sille kerralle kun se sinulle sopii, vaikka et olisi ollut mukana vielä aikaisemmin

Ilmoittaudu mukaan ryhmään Tanja 044 778 0399 tai Elina 044 778 0855

Avoimen varhaiskasvatuksen toimisto sijaitsee Perhekeskus Ilon toimistokäytävällä huone A145​. ​

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta​

Facebook: Asikkalan Avoin Varhaiskasvatus

Instagram: @Asikkalan Avoinvarhaiskasvatus

Avoimen varhaiskasvatustoiminnan varhaiskasvatuksen lastenhoitajat

Tanja Leinonen puh. 044 778 0399, tanja.leinonen@asikkala.fi

Elina Kemppi puh. 044 778 0855, elina.kemppi@asikkala.fi 

Avoimen varhaiskasvatuksen koordinaattori

Pirjo Lepistö puh. 044 778 0963, pirjo.lepisto@asikkala.fi 

avoinvarhaiskasvatus@asikkala.fi