Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

(Huomioitavaa, että sivun tiedot päivittyvät).

Lumileikit

Puhdas valkoinen lumi kutsuu lumileikkien pariin. Tee lumienkeleitä koskemattomassa hangessa, rakenna lumikuninkaan linna tai viiletä hurjaa kyytiä pulkkamäessä. Vauhdikasta menoa tarjoaa Aurinkovuoren kupeessa sijaitsevan hiihtomaan pulkkamäki kumpareineen.

Lumiukko Lumiukko

Löydä oma tapasi ulkoilla – rakenna lumiukko 14.2.-13.3.

Ulkona kuin lumiukko -kampanjan tavoitteena on saada kaikenikäiset ulkoilemaan ja rakentamaan vähintään 10 000 lumiukkoa.

Järjestäjä: Suomen Latu

Hiihtoladut

Hiihtoretkeä suunnittelevan kannattaa tutustua Asikkalan latutarjontaan ja valita itselle sopiva maasto ja reitti. Hiihtoa opetteleville soveltuu mainiosti Vääksyn urheilukenttää kiertävä lyhyt tasainen latu. Monet kylien ladut, joita hoidetaan aktiivisten kyläläisten toimesta, ovat myös suhteellisen tasaisia ja sopivat siten hiihdon opetteluun. Päijänteen ja Vesijärven jäälatujen perinteisen- ja luisteluhiihdon baanat ovat myös mainioita vaihtoehtoja tasaisen maaston ystäville. Lumiliukusuksilla pääsee hiihtämään syvemmässäkin hangessa esim. järven jäällä. Himohiihtäjälle puolestaan sopii Aurinkovuoren maastot, joissa on reippaasti korkeuseroja. Aurinkovuorella myös tämän talven uutuus – ensilumenlatu.

Juoksupäiväkirja – Asikkala, Aurinkovuori

Luistelemaan kentälle, jäälle tai jäähalliin

Luistelu on leppoisaa talvipuuhaa ja hyvää terveysliikuntaa, jossa kehittyvät tasapaino, lihaskunto- ja kestävyys. Luistelukaukaloita on Kalkkisissa, Kurhilassa, Vesivehmaalla, Viitailassa ja Vääksyn urheilukentällä. Asikkalan jääluistelureitti Kalmarinrannasta Varjansaareen on käytössä jääolosuhteiden mukaisesti.

Liukkaat jäät löytyy myös Asikkalan jäähallista, jossa on avoimet luisteluvuorot hiihtolomaviikolla 28.2.-4.3.2022

Avoimen varhaiskasvatuksen hiihtolomaohjelma

Lähde rekiajelulle

Rekiajelua tarjoaa Urajärvellä sijaitseva Kaukokallion tila, jossa rekiajelun pääsee kokemaan hankien hohteessa idyllisissä maisemissa.

Muista sopia rekiajelusta etukäteen p. 045 887 6822.

Monikäyttöreitit

Vääksyn urheilukeskuksen kupeesta lähtevät pitkät reitit (10 km, 12 km ja 15 km) on tampattu monikäyttöreiteiksi ja ne soveltuvat kävelyyn, juoksuun, lumikenkäilyyn tai pyöräilyyn, miten vaan oma kunto kestää! Ja mikä parasta, reitit poikkeavat sekä Aurinkovuoren että Kivistön laavuille, joten evästämään pääsee tulien ääreen. Laavuretkistä innostuneiden kannattaa vierailla myös saaressa sijaitsevilla laavuilla, kuten Kalmarinrannasta lähtevän retkiluistelureitin varrella olevalla Varjansaaren laavulla. Retkieväät siis mukaan ja menoksi!

Pilkkiminen

Asikkalan isot vesistöt tarjoavat mainioita pilkkipaikkoja. Aurinkoisena talvipäivänä kannattaakin suunnata pilkille koko perheen voimin. Pieniä kalastajia varmasti ilahduttaa itse saatu kalasaalis.

Kuntosali

Kuntosalitreeni täydentää kivasti lomaviikon viettoa. Ja mikä hienointa niin Asikkalan liikuntahallin kuntosalilla (Asikkalantie 14) treenaa kaikki kuntalaiset ja vapaa-ajan asukkaat maksutta. Kuntosali toimii kahdessa kerroksessa ja on varusteltu laadukkailla välineillä. Ikäihmisiä palvelee puolestaan Seniorisali Puhti (Terveystie 1).

Fiilistele kausivaloja iltalenkillä

Lähde pimeän tultua fiilistelemään kausivaloja Vääksyn kanavalle, kuntakeskuksen raitille ja Kustaantorin kujalle.
Kausivalot päällä vielä viikolla 9.