Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku
kalmarin huvilassa luetaan kirjaa soitetaan.

Näyttelyitä kolmessa kerroksessa!

Päijännetalo, Meijeritie 1, 17200 Vääksy

Näytä sijainti kartalla

Päijännetalon näyttelytilat ovat avoinna läpi vuoden matkailuinfon aukioloaikojen mukaisesti.

1. kerros

Päijännetalon ensimmäisessä kerroksessa voi tutustua

  • Päijännetunneliin
  • Veden matkaan Päijänteeltä pääkaupunkiseudulle
  • Salpausselkä Geopark-infopisteeseen.

Lue Päijännetunnelin kesällä 2021 uudistetusta näyttelystä

2. kerros:

Asikkala Pelilaudalla -näyttely

Päijännetalon toisessa kerroksessa voi tutustua

  • Asikkala Pelilaudalla -näyttely
    Näyttely tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden tutustua Päijät-Hämeen karttoihin perustuviin lautapeleihin. Siellä voi pelata Asikkala-aiheisia pelejä sekä sukeltaa pelimuistojen maailmaan.Pelit tarjoavat mahdollisuuden nähdä Asikkalan alue uudesta näkökulmasta. Päijännetalolla voit kokea millaista olisi kulkea Asikkalassa junalla Ticket To Ride -pelin Asikkala-lisäosan mukaan, voit vierailla Urajärven kartanolla etsimässä Hugon ja Lillyn esineitä tai pelata esimerkiksi jättikoossa toteutettua Ankerias ja Tikapuut -peliä, joka pohjautuu perinteiseen käärme ja tikapuut -peliin. Entä miltä kuulostaisi seikkailu viikinkien kanssa metsästämässä Asikkalan riipusta Afrikan tähden hengessä tai geokätkön etsintä Vääksyn kanavan kupeesta?Näyttely tarjoaa myös ainutlaatuisen mahdollisuuden oman pelisi toteuttamiseen! Voit käyttää vanhoja Asikkalan karttoja inspiraationa ja luoda oman uniikin pelisi.Pelataan yhdessä ja tutustutaan samalla alueemme ja pelien historiaan. Tule mukaan luomaan uusia pelimuistoja!
  • Suomen vapaa-ajankalastusmuseon näyttelyyn kalastuksen historiasta ja nykypäivästä.

3. kerros:
MYTHOLOGICAL FINLAND JA KIRSI VAHTERAN KÄÄRMEKIVI -NÄYTTELY Päijännetalolla 9.9.2023- 29.2.2024 
TIEDOTE JULKAISUVAPAA HETI 
 
Päijännetalon Pinta-galleriassa avautuu kaksi yhteen nivoutuvaa näyttelykokonaisuutta. Mythological Finland-näyttely sekä Kirsi Vahteran metalliteoksista koostuva Käärmekivi. 
Käärmekivi
Kirsi Vahteran metalliteokset käsittelevät suomalaista luontosuhdetta taianomaisuuden ja mielikuvituksen inspiroimana. Metsä on yhtä aikaa kiehtovan salaperäinen ja tutun turvallinen ympäristö. Siihen liittyy mystiikkaa ja nuotiotarinoita mutta myös rauhaa ja kiireettömyyttä.  Metsä maadottaa. Laskee verenpainetta ja saa mielikuvituksen laukkaamaan. Luontoyhteyteen liittyy palautumisen ohella pelkoja. Sammaleen seassa luikertavat käärmeet ja puiden varjoissa kulkevat erilaiset pedot, joiden polku joskus risteää metsässä liikkujan kanssa.  
Suomalaisessa metsässä asuu ja vaeltaa lukematon määrä erilaisia henkiä ja olentoja. Toiset suitsivat petoja ja suovat metsän antimia, toiset tuovat painajaisia tai nappaavat metsänpeittoon. Tämän vuoksi metsää ja sen asukkaita tulee kohdella kunnioituksella.
Mythological Finland- hankkeessa tuomme monialaisen taiteen keinoin näkyviksi suomalaisen mytologian henkilöitä, jumalia ja tarinoita. Päijännetalon Pinta-galleriassa on myös mukana kolmen kuvaajan valokuvia keväällä 2022 Pakanavuorella, Kouvolassa toteutetusta Kalevalan Veljessota-aiheisesta kuvaustapahtumasta, syksyllä 2022 Hollolan talomuseolla toteutetusta Pohjolan häät- kuvaustapahtumasta sekä lukuisista suomalaisen mytologian hahmoista.

Näyttelyn kuvaajat:
Timo Sajaniemi
Svetlana Gonch
Kirsi Vahtera
 
Päijännetalo
Pinta galleria 3. krs
Avoinna ti-pe 11-17 la 11-16
Meijeritie 1
17200 Vääksy

 

1. kerros:


MARKKU ALHONEN, SILTOJA JA HARMAAN SÄVYJÄ, PÄIJÄNNETALON DEEP ART SPACESSA 9.9.2023 alkaen

Markku Alhonen käyttää kuivaneulatekniikkaa, jossa kuparilaatalle piirretään suoraan terävällä metallipiikillä uurteita.  Värin lisäyksen jälkeen kuva siirretään grafiikanprässillä paperille. Markku Alhonen työskentelee Lahden Taidegraafikoiden grafiikanpajalla. Oppinsa taidegrafiikan tekemiseen hän on saanut viimeisen kymmenen vuoden aikana em. pajalla lahtelaisten taidegraafikoiden opastuksessa. Voidaan sanoa, että kyseessä on ollut perinteinen mestari-oppipoika koulutus. Alhoselle ovat olleet tärkeistä myös vierailevien huipputaidegraafikoiden kurssit.

”Usein ajattelen asioita kuvina. Joskus tuntuu, että on helpompi esittää ajatuksiani piirtämällä. Voidaankin sanoa, että mihin puhe loppuu, siitä alkaa taide. Haen töissäni tunnelmia ja asioita, jotka jotenkin koskettavat minua. Käytän tällä hetkellä paljolti mustaa väriä ja erilaiset harmaan sävyt ovat kiinnostavia. Taidegrafiikassa on mahdollisuus etsiä ja kokeilla. Töiden aiheita en rajaa, vaan ajaudun aiheiseen, joka sillä hetkellä kiinnostaa esimerkiksi lähiympäristössä liikkuessa näkee asioita, joista tulee tarve tallentaa paikka ja tunnelma.”

 
Päijännetalo
Deep art space 1. krs
Avoinna ti-pe 11-17 la 11-16
Meijeritie 1
17200 Vääksy

Kalmarintie 8, 17200 Vääksy

Näytä sijainti kartalla

Danielson-Kalmarin huvilassa on nähtävillä vaihtuvia näyttelyitä. Avoinna kesäkaudella.

Taidevintti, Kanavatie 17, 17200 Vääksy

Näytä sijainti kartalla

Taidevintillä pidetään Asikkalan Taiteilijaseura ry:n perinteiset kesän yhteisnäyttelyt sekä vaihtuvia yksityis- ja yhteisnäyttelyjä kaikkina vuodenaikoina.

Lisätietoja Asikkalan Taiteilijaseuran sivuilta

Kanavatie 17 (piharakennus), 17200 Vääksy

Näytä sijainti kartalla

Galleriassa nähtävillä Sanna Lappalaisen tekstiilitaidetta. Avoinna kesäkaudella.

Lisätietoja Gallerian sivuilta

Nahilankulmantie 204, 17150 Urajärvi

Näytä sijainti kartalla

Maalais- ja taide-elämyksiä Urajärvellä. 1950-luvulla Urajärvelle rakennettu navettarakennus vanhoine parsinavetoineen, karjakeittiöineen sekä pienine sikaloineen on saneerattu näyttelytiloiksi, joissa järjestetään vuotuiset näyttelyt teemoja vaihdellen.

Lisätietoja Gallerian sivuilta

Asikkalantie 21, 17200 Vääksy

Näytä sijainti kartalla

Kirjaston näyttelyvitriini

Asikkalan kirjastossa on nähtävillä vaihtuvia näyttelyitä. Voit myös tuoda kirjaston tiloihin oman näyttelysi.

Lisätietoja kirjaston näyttelytiloista