Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku
kalmarin huvilassa luetaan kirjaa soitetaan.

Näyttelyitä kolmessa kerroksessa!

Päijännetalo, Meijeritie 1, 17200 Vääksy

Näytä sijainti kartalla

Päijännetalon näyttelytilat ovat avoinna läpi vuoden matkailuinfon aukioloaikojen mukaisesti.

1. kerros

Päijännetalon ensimmäisessä kerroksessa voi tutustua

  • Päijännetunneliin
  • Veden matkaan Päijänteeltä pääkaupunkiseudulle
  • Salpausselkä Geopark-infopisteeseen.

Lue Päijännetunnelin kesällä 2021 uudistetusta näyttelystä

2. kerros:

Asikkala Pelilaudalla -näyttely

Kuvaaja: Sirpa Glad-Staf

Päijännetalon toisessa kerroksessa voi tutustua

  • Asikkala Pelilaudalla -näyttely

    Näyttely tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden pelata Asikkala-aiheisia pelejä sekä sukeltaa pelimuistojen maailmaan. Pelit tarjoavat mahdollisuuden nähdä Asikkalan alue uudesta näkökulmasta. Päijännetalolla voit kokea millaista olisi kulkea Asikkalassa junalla Ticket To Ride -pelin Asikkala-lisäosan mukaan, voit vierailla Urajärven kartanolla etsimässä Hugon ja Lillyn esineitä tai pelata esimerkiksi jättikoossa toteutettua Ankerias ja Tikapuut -peliä, joka pohjautuu perinteiseen käärme ja tikapuut -peliin. Entä miltä kuulostaisi seikkailu viikinkien kanssa metsästämässä Asikkalan riipusta Afrikan tähden hengessä? Näyttely tarjoaa myös ainutlaatuisen mahdollisuuden oman pelisi toteuttamiseen! Voit käyttää vanhoja Asikkalan karttoja inspiraationa ja luoda oman uniikin pelisi tai tehdä oman monopolyn joka sijoittuu sinun omille kaduille. Tule mukaan luomaan uusia pelimuistoja!
  • Suomen vapaa-ajankalastusmuseon näyttelyyn kalastuksen historiasta ja nykypäivästä.
  • Päijännetalon kabinetti
    Ension Rapalan elämä, työ ja henkinen perintö Vapaa-ajan kalastusmuseo 2. krs. Suomen vapaa-ajankalastusmuseosäätiö kunnioittaa Ensio Rapalan muistoa järjestämällä Päijännetalolla kesäksi erikoisnäyttelyn. Näyttely valottaa Rapalan perheen historiaa ja Ension elämäntyötä yhtiön johdossa. Kokoelma sisältää myös ennennäkemätöntä ja autenttista materiaalia Rapalan perheen, yhtiön ja Ension elämän varrelta.

3. kerros:

ANNULI VIHERJUURI
LEMPEITÄ AJATUKSIA
Pinta galleria 3. krs.
8.3.-23.8.2024


Annuli Virherjuuri inspiroituu rauhallisista hetkistä ja pehmeistä arvoista. Häntä kiehtoo se, kuinka jokainen öljymaalaus on oma mietiskelytaipaleensa, kun intuitio ja prosessi vievät abstrakteja teoksia kohti ennalta-arvaamatonta lopputulosta, ja se matka jättää tilaa yllätyksille ja monille tulkinnoille. Mietiskelyn teemana ovat nykypäivän hyveet ja arvot, sekä positiivisuus elämän voimavarana.

Viherjuuri leikittelee täyteläisillä ja ohuilla maalikerroksilla, sekä kiiltävällä läpikuultavuudella ja mehiläisvahan samettisuudella. Hänen tavoitteenansa on vivahteikas maalausjälki, sekä luoda kaksiulotteisilla muodoilla ja väriharmonioilla orgaaninen kokonaisuus.
Näyttelyssä esillä olevat pienet linnut ovat kuin lentäneet esiin värikkään abstraktin ilmaisun maailmasta. Ne eivät laula, mutta ne viestivät sanattomasti rauhaa ja elämäniloa. Ne ovat kuin konkretiaksi muuttuneita lempeitä ajatuksia.

Annuli Viherjuuri (s. 1984) on Asikkalasta lähtöisin, nykyään Kokkolassa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän on osallistunut yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla sekä pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 2006 lähtien. Hän valmistui kuvataiteilijaksi AMK Satakunnan ammattikorkeakoulusta kuvataide Kankaanpäästä vuonna 2008. Hän oli Taidekeskus Salmelan kesän 2010 Nuori taiteilija. Viherjuuren teoksia on julkisissa taidekokoelmissa mm. HUSin kokoelmassa sekä Oulun Taidemuseossa. Tällä hetkellä hän suorittaa tutkintoa julkisen taiteen asiantuntija, kuvataiteilija YAMK, LAB.

Kotisivut https://www.annuliviherjuuri.com
Avajaiset 8.3.2024 klo 16 alkaen!
Päijännetalo
Pinta galleria 3. krs.
Avoinna ti-pe 11-17 la 11-16
Meijeritie 1
17200 Vääksy

1. kerros:


LEA PILTONEN MUISTOJA MATKUSTAMISESTA
PÄIJÄNNETALO DEEP ART SPACE 1.krs
1.2.2024- 8.6.2024

”Matkoista puhutaan usein päämäärinä: menen Pariisiin, Kreetalle, Lappiin jne. Silti matkustamisessa, matkanteossa, matka itsessäänkin on merkityksellinen. Kulkeminen pitää sisällään odotuksia ja se on reitti mahdollisuuksille. Se tarjoaa uusia näkymiä, havaintoja eri elämänmuodoista ja ajatuksia herättäviä elämyksiä. Syntyy muistoja paikoista, joiden nimet unohtuvat mutta tunnelmat säilyvät.

Matkustaminen vie pois arjesta ja virittää aivot pohtimaan yllättäviä asioita. Se voi herättää myös matkaan liittyviä kysymyksiä – minne putoaa, jos horjahtaa mannerlaatan reunalta alas, miksi alkaa huimata, kun katsoo veden pinnalle kuvastuvaa taivasta, miksi vuoristopolun kivet tulevat kiinnostavimmaksi kuin sinänsä upeat maisemat.”

Lea Piltosen Muistoja matkustamisesta -näyttelyn maalaukset ovat tehty pääosin koronavuosina 2020-2021. Lea Piltonen on itseoppinut kuvataiteilija ja tämä on hänen kahdestoista näyttely. Näiden lisäksi Piltonen osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin.

Päijännetalo
Deep art space 1. krs
Avoinna ti-pe 11-17 la 11-16
Meijeritie 1
17200 Vääksy

Kalmarintie 8, 17200 Vääksy

Näytä sijainti kartalla

Danielson-Kalmarin huvilassa on nähtävillä vaihtuvia näyttelyitä. Avoinna kesäkaudella.

Taidevintti, Kanavatie 17, 17200 Vääksy

Näytä sijainti kartalla

Taidevintillä pidetään Asikkalan Taiteilijaseura ry:n perinteiset kesän yhteisnäyttelyt sekä vaihtuvia yksityis- ja yhteisnäyttelyjä kaikkina vuodenaikoina.

Lisätietoja Asikkalan Taiteilijaseuran sivuilta

Asikkalantie 21, 17200 Vääksy

Näytä sijainti kartalla

Kirjaston näyttelyvitriini

Asikkalan kirjastossa on nähtävillä vaihtuvia näyttelyitä. Voit myös tuoda kirjaston tiloihin oman näyttelysi.

Lisätietoja kirjaston näyttelytiloista