Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Finnan-hakupalvelulla on katsottavissa kulttuurin ja tieteen aarteita yhdestä osoitteesta. Kokoelmassa on tuhansia valokuvia ja muuta materiaalia myös Asikkalasta.

Finnassa oleva Danielson-Kalmarin kuvakokoelma on Asikkalan kulttuurihistoriallinen kuvakokoelma, joka syntyi, kun Asikkalan kunnan kuvakokoelmaan kertyneitä kuvia alettiin inventoida, digitoida ja julkaista yleisön ulottuville Finnaan. Tämä käynnistyi Museoviraston tuella toteutettuna digitointihankkeena vuosina 2017-2019.  

Elävä muisti on tuonut Suomen audiovisuaalisen historian kaikkien saataville sisältäen elokuva-arkiston sekä radio- ja televisioarkiston monipuoliset kokoelmat.

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin sivujen kautta pääsee katsomaan esimerkiksi Mainostelevision Nelostie: Asikkalasta Lahteen  -sarjan (1965) osia

Ylen Elävän arkiston aineistoon kuuluu pääosin Yleisradion radio- ja tv-arkistojen tallenteita sekä vanhoilta filmiyhtiöiltä ostettuja filmiaineistoja. Vanhimmat aineistot ovat 1900-luvun alusta.

Asikkala-kokoelma sijaitsee Asikkalan kirjaston toisessa kerroksessa. Sinne on koottu Asikkalaa käsitteleviä teoksia sekä teoksia asikkalalaisilta kirjailijoilta. Asikkala-aiheisia aineistoja löytyy myös Lahden kaupunginkirjaston Päijät-Häme-kokoelmasta. Lastu-verkkokirjastosta voit etsiä aineistoja haluamillasi hakusanoilla ja rajauksilla.

U.T. Sirelius 1910: Anianpellon markkinapaikka Asikkalassa. Museoviraston arkisto.