Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Finnan-hakupalvelulla on katsottavissa kulttuurin ja tieteen aarteita yhdestä osoitteesta. Kokoelmassa on tuhansia valokuvia ja muuta materiaalia myös Asikkalasta.

Finnassa oleva Danielson-Kalmarin kuvakokoelma on Asikkalan kulttuurihistoriallinen kuvakokoelma, joka syntyi, kun Asikkalan kunnan kuvakokoelmaan kertyneitä kuvia alettiin inventoida, digitoida ja julkaista yleisön ulottuville Finnaan. Tämä käynnistyi Museoviraston tuella toteutettuna digitointihankkeena vuosina 2017-2019.  

Elävä muisti on tuonut Suomen audiovisuaalisen historian kaikkien saataville sisältäen elokuva-arkiston sekä radio- ja televisioarkiston monipuoliset kokoelmat.

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin sivujen kautta pääsee katsomaan esimerkiksi Mainostelevision Nelostie: Asikkalasta Lahteen  -sarjan (1965) osia

Ylen Elävän arkiston aineistoon kuuluu pääosin Yleisradion radio- ja tv-arkistojen tallenteita sekä vanhoilta filmiyhtiöiltä ostettuja filmiaineistoja. Vanhimmat aineistot ovat 1900-luvun alusta.

Asikkala-kokoelma sijaitsee Asikkalan kirjaston toisessa kerroksessa. Sinne on koottu Asikkalaa käsitteleviä teoksia sekä teoksia asikkalalaisilta kirjailijoilta. Asikkala-aiheisia aineistoja löytyy myös Lahden kaupunginkirjaston Päijät-Häme-kokoelmasta. Lastu-verkkokirjastosta voit etsiä aineistoja haluamillasi hakusanoilla ja rajauksilla.

Vuoden 2023 Anianpellon markkinoiden teemana oli kirjallisuus, ja sen kunniaksi Lions Club Asikkalan tuottamana Asikkalan kirjasto ja kirjailija Petri Tamminen tekivät yhteistyössä tekstin, jonka näyttelijä Heikki Rantanen sitten luki. Tässä linkki pdf-tiedostoon ja tässä Youtube-linkki äänitettyyn lopputulokseen.

Tekstin lähteinä:

Elisabet Aho: Lilly, Otava 2002
Kalevi Kalemaa: Eetu Salin – legenda jo eläessään, Wsoy 1975
Aleksis Kivi: Kanerwala, 1866
Riitta Konttinen: Aino Sibelius, Siltala 2019
Veijo Meri: Everstin autonkuljettaja, Otava 1966
Anni Polva: Joulumuisto, Gummerus 1986
Vexi Salmi: Apu-lehti 30.8.2012
Kerttu-Kaarina Suosalmi: Venematka, Otava 1974
Petri Tamminen: Muita hyviä ominaisuuksia, Otava 2010
Kyllikki Virolainen ja Pirjo Tuominen: Kyllikki, Otava 1985
Hella Wuolijoki: Nuoruuteni kahdessa maassa, Weilin & Göös 1986

U.T. Sirelius 1910: Anianpellon markkinapaikka Asikkalassa. Museoviraston arkisto.