Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Heipparallaa!

Olipa hyvä ajatus muuttaa takaisin omille kotikulmille. Kaivattiin tänne lähelle luontoa. Olkkarista on järvinäkymä, mutta silti kaupat ja muut on ihan vieressä. Täällä on muuten kaikki liikuntapaikat asukkaille ilmaisia! Me käydäänkin nykyisin kuntosalilla koko perhe lauantailöhöilyn sijaan. Naapurin kanssa pelataan sulista ja meidän teinit on ihan hurahtaneet padeliin. Hankittiin vene ja Ari saa vihdoin kalastaa sielunsa kyllyydestä. (Eka kerta suluissa oli muuten aika jännää!) Istuskelen just kivassa kahvilassa ja mietin, miten mukava olis nähdä! Voitais pyöräillä Pulkkilanharjun kautta Kalkkisiin pitsalle ja käydä sitten Kalmarinrannalla uimassa. Kierreltäis Vanhan Vääksyn putiikeissa ja vaikka mitä muuta. Täällä on nykyisin  oma panimo ja jäätelötehdaskin!

Tulkaa käymään!

Terkuin Saara

Muuttamisessa on useita liikkuvia osia ja monta muistettavaa asiaa. Muuttajan muistilista auttaa sekä vuokralaista että omistusasujaa muistamaan muuttamiseen liittyviä tärkeitä asioita.

Tutustu paikallisiin palveluntarjoajiin.

Asikkalan Palveluoppaasta löydät kaiken tarvitsemasi Asikkalassa. Palvelun tarjoaa ja ylläpitää Asikkalan Yrittäjät ry.

Oletko muuttanut äskettäin Asikkalaan?

Toivotamme Teidät lämpimästi tervetulleeksi asumaan rakkauden arvoiseen kuntaamme. Täällä asuminen on lomaa arkenakin. Toivomme teidän vastaavaan uusille asikkalalaisille suunnattuun kyselyymme ja antavan näin meille arvokasta tietoa/palautetta. 

Asikkalan esitteistä saat tärkeää tietoa ja monipuolisia vinkkejä. Selaile sähköisesti tai nouda paperiset esitteet matkailuinfostamme.

”Olen paluumuuttaja, asuin välillä Laukaassa ja Lahdessa. Täällä on upeat maisemat, asun kanavan reunassa, joten työpäivää ei voisi paremmissa maisemissa aloittaa. Täällä on myös rauhallista tehdä työtä. Tämä on paras mahdollinen paikka asua, pois en muuttaisi enää, vaikka eihän tulevaisuudesta voi tietää. Täältä on lyhyt matka joka paikkaan ja kaikki tarpeellinen löytyy paikkakunnalta”

”Parasta on rauhoittava maisema ja liikkumaan kutsuva luonto. Parhaat ideat työhön ovat tulleet hiihtoladuilla ja lenkkipoluilla. Minut saa jäämään tänne kauniin luonnon lisäksi hyvät liikuntamahdollisuudet ja ilo siitä, että kunta panostaa lapsiin. Hyvät resurssit varhaiskasvatuksessa ja uusi koulu.”

Lue Tiinan tarina

Tiina Airanne on pari vuotta sitten palannut Asikkalaan, koska hän ei voinut unohtaa luontoa, johon rakastui yli 35 vuotta sitten. Tutustu Tiinan tarinaan täällä.

”Me ollaan vasta muuttamassa Vääksyyn, eniten odotan sitä että saan oman työhuoneen ja että kesällä töitä voi tehdä vaikka omalla takapihan terassilla ☺️ Ihan parasta kun kaikki palvelut tulee olemaan lähellä kotia. Lounaallekin pääsee tarvittaessa lähtemään helposti kesken työpäivän. Asikkalassa on kaikki tarvittavat palvelut ja Lahteenkaan ei ole pitkä matka.”

”Kuinka moni voi sanoa nähneensä sääksen nappaavan kalan järvestä kesken Teams-palaverin? Laskea aamuisin jäällä kulkevia kauriita tai seurailla niiden vierailua muutaman metrin päässä lintulaudan äärellä ja samalla vastata sähköposteihin? Laatia suunnitelmaa samalla kun lintulaudalle ilmestyy valkoselkätikka? Ja jos on tarvetta kesken päivän käydä happihypyllä tai lounaalla keittiötä kauempana, se onnistuu helposti.”

Tutustu Asikkalan kunnan kouluihin, oppilashuoltoon, kerhoihin ja opetustyötä tukeviin asioihin ja niiden suunnitelmiin.

Lapset hiekkalaatikolla

Varhaiskasvatuksen tehtävänä on tukea perheitä heidän kasvatustehtävässään tarjoamalla lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista edistävää toimintaa.

Tutustu ikääntyneille suunnattuihin palveluihin ja toimintoihin sekä senioripalveluiden ajankohtaisiin artikkeliteksteihin.

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä tuottaa terveys- ja sosiaalipalveluja Asikkalan terveyskeskuksessa ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän toimipisteissä.