Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Oppilaalla on mahdollisuus saada laadukasta perusopetusta. Yhtenäinen ja turvallinen koulupolku mahdollistaa perustaitojen (lukeminen, kirjoittaminen ja laskeminen) osaamisen lisäksi kokonaisvaltaisen kasvattamisen turvallisessa ympäristössä.  Asikkalassa on toimiva kouluverkko. Koulut ovat avoimia oppimis- ja tapahtumakeskuksia, joissa on yhdistetty kunnan tarjoamia palveluita.  

Vesivehmaan koulu

Vesivehmaan koulu on kasvava kyläkoulu Lahden vieressä. Koulussa opiskelevat yleisopetuksen 1.-6. vuosiluokan oppilaat. Koulussa yhdistyy perinteinen kyläkoulun henki ja eteenpäin katsova moderni toimintakulttuuri.

Anianpellon koulu

Anianpellon koulu sijaitsee Vääksyn keskusta-alueella. Koulussa opiskelevat 1.-2. vuosiluokan yleisopetuksen ja pienryhmien oppilaat.

Aurinkovuoren koulu

Aurinkovuoren koulu sijaitsee Aurinkovuoren rinteellä. Meillä on upea uusi oppimisympäristö. Koulussa opiskelevat yleisopetuksen 3.-6. vuosiluokat ja erityisopetuksen 1.-9. vuosiluokat

Yläkoulu

Vääksyn Yhteiskoulun uusi koulurakennus valmistuu keväällä 2024 ja opetus uusissa tiloissa alkaa elokuussa 2024. uuteen kouluun siirtyy niin yläkoulun kuin lukion opetus. Vääksyn Yhteiskoulun yläkoulu on 340 oppilaan oppilaitos. Syksyllä 2021 on toimintansa aloittanut JOPO -luokka ja keväällä 2022 käynnistyi yläkoulun liikuntalinja.

Kalkkisten koulu

Kalkkisten koulu on pieni kyläkoulu Asikkalan pohjoisosassa. Meillä käyvät koulua 1.-6. vuosiluokan oppilaat.

Länsi-Asikkalan koulu

Länsi-Asikkalan koulu sijaitsee Kurhilan kylässä. Meillä käyvät koulua 1.-6. vuosiluokan oppilaat.

Ota yhteyttä

Koulutoimisto, Rusthollintie 2, 17200 Vääksy, koulutoimisto(a)asikkala.fi

Petri Haapanen, sivistysjohtaja, 044 778 0430, petri.haapanen(a)asikkala.fi

Aija Viikilä, talouspäällikkö, 044 778 0231, aija.viikila(a)asikkala.fi