Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Asikkalan pinta-alasta yli neljännes on veden peitossa. Kunnassamme on 88 järveä (>1 ha) ja rantaviivaa peräti 581 km. Jääkauden synnyttämien soraharjujen ansiosta 15% Asikkalan maapinta-alasta on pohjavesialueita.

Asikkalassa on runsaasti myös metsiä: yksityismetsien osuus on liki 39 000 hehtaaria ja kunnan omistamien metsien noin 550 hehtaaria. Kunnan omistamilla alueilla on etenkin lehtoja ja lehtomaisia kankaita. Vanhoja metsiä Asikkalan alueella on vain vähän.

Peltojen osuus Asikkalan pinta-alasta on 8 700 hehtaaria. Eniten viljellään kauraa. Monet peltoalueet ovat maisemallisesti merkittäviä ja ne ovat tärkeitä muuttolintujen levähdyspaikkoja.

Lahden seudun luonto -sivustolla kerrotaan tarkemmin  Asikkalan luontotyypeistä, suojelualueista, lajeista ja geologiasta.

Salpausselkä Geopark on kuuden kunnan alueelle sijoittuva geologisesti arvokas alue. Salpausselkä Geopark on ehdolla UNESCO Global Geopark -kohteeksi. Sivustolta löydät alueen geologista historiaa sekä upeita luontokohteita ja matkailupalvelut kartalta.

Seuraa meitä somessa