Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

HUOM! Ilmoittautuneita tällä hetkellä 5/5 (eli peli on täynnä)

Tivolit, kiertävät sirkukset ja huvipuistot ovat maagisia paikkoja. Värivalot, lavasteet, musiikki, kimaltelevat esiintymisasut ja hurjat huvipuistolaitteet vievät vierailijat hetkeksi pois arkisesta aherruksesta.

Kimalluksella on kuitenkin kääntöpuolensa. Yleisön huvittaminen on kovaa työtä, ja sirkuslaisuuteen liittyy myös juurettomuutta: sirkuksen taian synnyttävät yksilöt ovat outoja ja erilaisia, eivätkä välttämättä istu ulkopuolisen maailman arkeen. Aikoinaan sirkusfriikit ja kummajaiset olivat suosittuja nähtävyyksiä – jättiläiset ja kääpiöt, parrakkaat ja tatuoidut naiset, susilapset ja siamilaiset kaksoset.

Tivoli-roolipelissä pelaajat asettuvat tämän oudon väen asemaan, tasapainoilemaan maagisten huvitusten ja erilaisuuteen liittyvien epäluulojen välimaastoon. Hahmoilla on myös kosketus maailmassa olevaan aitoon taikuuteen – millaiseen, sen määritteleminen jää peliryhmänne tehtäväksi.

Tivoli on aloittelijaystävällinen (mutta myös konkareille sopiva) roolipeli 4–6 hengelle. Kirjaston oma mediaohjaaja, Heikki toimii peluutuksessa pelinjohtajana, joka auttaa pelaajia herättämään pelimaailman henkiin kysymällä kysymyksiä ja tuomalla heidän hahmojensa eteen erilaisia haasteita. Tivoli on hahmolähtöinen peli, jossa pelinjohtaja luo tarinaan hahmoille monenlaisia tilanteita, joissa pääpaino on hahmojen yhteistyöllä ja sisäisellä kehityksellä. Pelin keskeisiä teemoja ovat erilaisuus ja sen käsittely, ystävyys ja yhteistyö. Vaikka pelissä saatetaankin ratkoa ongelmia ja kohdata ulkoisia vastuksia, tärkein konflikti on sisäinen: keskeistä on kohdata hahmon heikkoudet, käsitellä niitä ja muuttaa ne vahvuuksiksi.

Tivolin kansikuvan samoin kuin pelin muun kuvituksen on taiteillut Ninni Aalto

Ilmoittaudu siis sähköpostilla pelaamaan Tivolia torstaina 30.11. klo 17–21. Mukaan mahtuu viisi pelaajaa. Voit myös ilmoittautua varasijalle, jolloin saat tiedon peruutuksista ja mahdollisista täyttämättä olevista pelipaikoista paria päivää ennen peluutusta.

Ilmoittautumiset osoitteeseen: heikki.marjomaa@asikkala.fi

Pelin ajankohta 30.11.2023 klo 17-21

Pelin pelitila: Kokoushuone Amppari

Tervetuloa Tivoliin!!