Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Kirjastolla järjestettävässä Magic-kerhossa on tarkoituksena yhdessä tutustua, harjoitella ja oppia pelaamaan Magic the Gathering korttipeliä. Kerhoa pyörittää kokenut pelin veteraani Tuomo Numari Asikkalasta.

Mistä on kyse?

Magic: The Gathering, lyhyesti Magic tai MTG, on maailman ensimmäinen keräilykorttipeli. Sen on alunperin kehittänyt Richard Garfield, ja julkaissut Wizards of the Coast -vuonna 1993. Peli aloitti aikoinaan kokonaan uudenlaisen keräilykorttipelien pelityypin. Nykyään aktiivisia Magic-pelaajia arvioidaan olevan maailmanlaajuisesti ainakin noin kaksitoista miljoonaa.  Myös Suomessa on aktiivinen Magic-yhteisö, ja suomalaiset ovat menestyneet kansainvälisissä turnauksissa kohtuullisesti.

Magicissa pelaajat omaksuvat Planeswalkerien, voimakkaiden velhojen roolin, jotka taistelevat muiden pelaajien kanssa loitsuilla, käyttämällä esineitä ja kutsumalla olentoja omasta pakastaan nostetuista korteista. Tyypillisesti pelaajat aloittavat pelin kahdellakymmenellä ”elämäpisteellä”. Pelin häviää, kun pisteiden kokonaismäärä laskee nollaan. Yhdessä Magic-ottelussa voi olla pelaajia kahdesta ylöspäin.

Kuinka pääsen mukaan?

Magic-kerhon pelipäivät sijoittuvat torstai-iltoihin klo 16–19. Tarkista kirjastolta ajantasainen lista pelipäivistä. Mukaan pääsee ihan vain tulemalla paikalle ja istuutumalla pelipöytään. Voit tulla kerhoon tutustumaan Magiciin ilman minkäänlaista korttikokoelmaa. Kaikki kerhoon tulevat saavat opastusta pelin pelaamiseen sekä kortteja ja pelivalmiita pakkoja lainaksi. Voit myös tuoda omia korttejasi tai pakkojasi kerhoon ja mitellä halutessasi niillä voimiasi kerhon muita kävijöitä vastaan. Myös pelivalmiiden pakkojen kasaaminen omasta korttikokoelmastasi onnistuu kerhossa yhdessä pohtien.

Kevätkauden 2024-pelipäivät

Tervetuloa Magicin maailmaan!