Siirry sisältöön
Yhteystiedot Asioi verkossa Haku

Tarjoamme terveellistä, turvallista ja maistuvaa ruokaa

  • Kouluateriat suunnitellaan ravitsemussuositusten* mukaisesti ja ne täyttävät Sydänmerkki-aterian kriteerit
  • Kerran viikossa kaikilla kasvisruokapäivä ja yläkoululla kasvisvaihtoehto tarjolla päivittäin
  • Raaka-aineet ovat pääosin kotimaisia, kasvikset ja juurekset aina kun saatavissa
  • Liha aina kotimaista
  • Tarjolla on lähiruokaa puuropäivinä, puurohiutaleet Vääksyn Myllystä ja leipä Päijät-Hämeestä
  • Ruokajuomana on suositusten mukainen rasvatonmaito
  • Ruoka valmistetaan samoista hyvistä raaka-aineista, kuin kotiruoka.

Ruoan valmistuksesta ja tarjoilusta vastaavat koulutetut ammattilaiset.

Koululounaan malliateria

* = noudatamme THL:n Suomalaisia ravitsemussuosituksia (2014), THL:n kouluruokasuosituksia (2017) sekä THL:n toisen asteen opiskelijaruokasuosituksia (2019)


Koulujen ajankohtaiseen ruokalistaan pääset tästä

Kouluilla on seitsämän viikon kiertävä ruokalista jossa huomioidaan kausiraaka-aineet sekä tärkeimmät juhlapyhät. Koulujen ruokalistat julkaistaan myös Päijät-Häme lehdessä.

Aurinkovuoren koulun linjasto

Yläkoulussa ja lukiossa on neljänä päivänä viikosta tarjolla kaksi lounasvaihtoehtoa, kasvisruoka ja perinteinen koululounas. Alakouluilla kasvisruokaa saa tilaamalla joka on sitova (nautittava päivittäin). Kerran viikossa kaikilla on kasvisruokapäivä.

– Kouluruokamme on laktoositonta, mutta laktoositon maito tulee oppilaan itse ottaa erikseen linjastosta tarvittaessa. Vähälaktoosisuudesta tai laktoosittomuudesta ei siis tarvitse tehdä erityisruokavalioilmoitusta.

– Erityisruokavaliot, joista tarvitsemme keittiöille lääkärintodistuksen ovat: keliakia, täysin maidoton- ja täysin viljaton ruokavalio sekä anafylaktisen shokin aiheuttavat yliherkkyydet.

– Erityisruokavalion valmistamme henkilöille, joilla on todettu jokin ruoka-aineallergia tai yliherkkyys, ja josta aiheutuu vakavia allergiaoireita. Lievissä allergiaoireissa noudatetaan Käypä hoito-suositusten mukaista siedättämistä.

– Erityisruokavalioilmoituksen saa kouluterveydenhoitajalta käynnin tai puhelinsoiton perusteella, mikäli edellä mainitut kriteerit täyttyvät. Ruoka-aine allergioissa tulee mainita myös, mikäli raaka-aine ei käy raakana/ kypsänä/ uutteena/ mausteena.

– Erityisruokavalioilmoitukset tulee päivittää vuosittain. Jos siinä ei ole tapahtunut muutoksia riittää ilmoitus suoraan keittiölle nuoren/ vanhemman toimesta (ei siis tarvita uutta erityisruokavalioilmoitusta). Mikäli päivitysilmoitusta ei tehdä lukukauden alussa katsotaan erityisruokavalio lopetetuksi.

– Erityisruokavalioilmoitukset tulee päivittää kouluterveydenhoitajan/ lääkärin todistuksella aina koulusta toiseen siirryttäessä.

– Mikäli yksilöllistä (tehdään moniallergisille nimellä) erityisruokavalioruokaa ei käydä syömässä viikkoon ilman ilmoitusta keittiölle, katsotaan se lopetetuksi.

– Eettiset ja etniset erityisruokavaliot voi sopia ottamalla yhteyttä suoraan minuun. Autan mielelläni myös muissa kouluruokailuun tai yleensä nuoren ruokailuun liittyvissä haasteissa.

Keittiöiden yhteystiedot:

Anianpelto,  mari.jarvinen@asikkala.fi p. 044 778 0051
Vesivehmaa, sanna.alhola@asikkala.fi p. 044 778 0007
Aurinkovuori + VYK (Länsi-Asikkala, Kalkkinen, Aurinkovuori, VYK, lukio) marika.pukarinen@asikkala.fi p. 044 778 0055
Ruokapalveluhallinto, minna.pettinen@asikkala.fi p. 044 778 0215

Vääksyn yhteiskoulun ruokasalin tiloissa toimii oppilaskahvio jonka tarkoituksena on tarjota niin koulun oppilaille kuin henkilökunnalle levähdys ja taukopaikka.

Kahvila on auki koulu päivisin seuraavasti:
   klo 7.50-8.10


Välipalan tarkoitus on täydentää koululounasta ja antaa energiaa aamu- ja iltapäivän opiskeluun. Välipalan voi asiakas itse koostaa ravitsemuksellisesti terveellisistä vaihtoehdoista. Tarjolla on vaihdellen esim. hedelmiä, mehua, sämpylöitä, jogurttia ja kahvileipää (ei makeisia eikä virvoitusjuomia). Tuotteet on hinnoiteltu niin, että ne voidaan maksaa välipalalipuilla, 1 – max. 3 lippua / tuote.

Rahan käsittelyn välttämiseksi välipalaliput maksetaan etukäteen pankin välityksellä. Oppilas saa välipalaliput koulun keittiöstä ainoastaan esittämäänsä maksukuittia vastaan. Lippuja voi lunastaa kahvion aukioloaikoina, ei lounas aikaan. Maksukuitti varmennetaan paikan päällä vielä oppilaan kuittauksella sekä häntä kehotetaan samalla allekirjoittamaan ostetut liput tunnistamisen helpottamiseksi.
Verkkopankkia käytettäessä tulee huomioida, että tulostettavassa kuitissa on arkistointitunnus.

MAKSUOHJEET:

Välipalalipun hinta on 1.20 €. Lippuja myydään 10 kappaleen nipuissa. Yhden lippunipun hinta on 12 €.

Samalla kertaa voi maksaa useamman nippumäärän.

Välipalaliput maksetaan seuraavalle Asikkalan kunnan tilille: 

Etelä-Päijänteen Osuuspankki 

tilino: FI2950110920001001


Ruokalippuja maksettaessa on ehdottomasti mainittava koulun viitenumero:
VYKin  viitenumero  6075

Aurinkovuorella kokeillaan taas tarjottimetonta ruokailua!